Waar word jij blij van?

Dit is mijn allereerste blog voor Voeldraad! Voeldraad is mijn platform waarbij ik mensen wil inspireren om een leven te leiden waar ze blij van worden. Met de kracht van positiviteit en betekenis. Het gaat erom dat je in beweging blijft en dat je hoofd verbonden is met je hart.

Om dat te bereiken zul je jezelf allereerst in opwaartse beweging moeten zetten. En dat is makkelijker dan je denkt. Het gaat er simpelweg om dat je meer gaat doen van dat wat je leuk vindt. Dus pak eens een pen en papier en schrijf op waar jij blij van wordt. Dit kan van alles zijn: bloemen, sporten, reizen, de krant lezen, tekenen, de sauna, het strand, naar de kroeg met vrienden, wandelen in het bos, enzovoorts.

Als je klaar bent met je brainstorm bekijk dan eens wat je hebt opgeschreven.  En ga dan voor jezelf na of je ook daadwerkelijk doet waar je blij van wordt. Kies drie dingen uit die je vergeten bent of gestopt bent om te doen en plan deze vandaag nog in je agenda.  

Doen waar je blij van wordt zou ten allen tijden bovenaan je prioriteitenlijstje moeten staan. Zelf heb ik gemerkt dat het me veel positieve energie oplevert en dat ik tegenwoordig niet lang meer nadenk of ik iets wel of niet zal doen. Ik luister naar mijn gevoel en laat mijn hoofd vervolgens de boel zo snel mogelijk regelen. 

Zo word ik blij van ontspullen en van mooi leer. Dus volgde ik afgelopen jaar een cursus professional organizing en een cursus leren tassen maken. Beiden waren fantastisch en ik hoef er  niet meer over na te denken of ik het wel of niet een vervolg zal geven. Mijn Facebookpagina Ruimte in je ruimte is daar een mooi voorbeeld van. 

Natuurlijk kan het ook kleiner.  In de douche draai ik liedjes waar ik vrolijk van word en regelmatig koop ik bloemen voor mezelf. En ik zorg dat ik regelmatig naar het strand ga om op te laden.

Ik ben benieuwd wat jij hebt opgeschreven voor jezelf. Deel de drie dingen die jij gaat doen in een reactie op mijn Facebook-post. Door het te delen vergroot je de kans dat je het ook daadwerkelijk gaat doen.